Tinderangling ved Kalvehøgdene og Munken

Jotunheimen 3 dager ToppturTema: høyfjellet

Nå kan du få en fantastisk toppturopplevelse, og samtidig lære om klimaendringer, dyrelivet og ekstreme høyfjellsplanter på samme tid. Du vil neppe få det samme forholdet til fjellnaturen etter dette.

Vanskelighetsgrad:
1160,-

Tinderangling ved Kalvehøgdene og Munken

Dette blir en luftig topptur med mulighet for å bestige hele sju topper over 2000 m.o.h., dersom været og forholdene tillater det. Det blir også fokus på klimaendringer, isbreer, høyfjellsøkologi og fjellplanter.  Turen er ganske krevende, men vi skal ikke bære tungt på toppene, men du bør likevel være i god form og ikke være redd for høyder. Interesse for natur i tillegg til tur, er også en fordel.

Nøkkelinformasjon

 • Dato: 23. – 25. juli.
 • Sted: Jotunheimen, vest for Valdresflye.
 • Dagsetapper: 5 km, 28 km og 20 km. 4000-5000 høydemeter totalt.
 • Antall deltakere: 5-8
 • Inkludert: Guiding, overnatting i lavvo, frokost, lunsj og middag.
 • Pris: 1160,- kroner

Praktisk


 1. Deltakerne må ha med seg adekvat bekledning og annet personlig utstyr (inkludert sovepose og liggeunderlag).
 2. Vi planlegger å overnatte i lavvo, så telt er ikke nødvendig dersom man ikke ønsker å sove for seg selv.
 3. Det kan være fordel å ha med seg snacks til tur, men fra man går av bussen (eller bilen) til man går på bussen på søndag, dekker Over Tregrensa frokost, lunsj og middag.
 4. Dersom du mangler kart, kompass eller sovepose kan dette leies av Over Tregrensa for en rimelig pris.
 5. Det er obligatorisk at hvert turmedlem har med seg kart og kompass, i tillegg til annet utstyr som er nevnt i pakkliste.
 6. Ellers kommer vi til å se an været, siden topptur kan bli utrivelig i tett skodde og hard vind. Dersom været er dårlig finner vi en mer turvennlig trasé utenom de mest værutsatte partiene. Kún ved spesielt dårlig vær vil turen bli avlyst, så vær forberedt på regn og ruskevær, selv om juli ofte byr på et vakkert Jotunheimen.

Dag for dag


Dag 1. Oppmøte på Valdresflye kl. 15.30, ved parkeringplass like ved Heimdalsmunnen. Vi gå inn til basecamp i Leirungsdalen og sette opp lavvo. Orientering om turen og middagskos. Vi vurdere en liten kveldstur i Leirungsdalen dersom vi har tid og lyst.
Dag 2. På lørdag forsøker vi å bestige 2000-meterstoppene sør for Leirungsdalen, deriblant Kalvehøgdene og Munken. Deretter går vi enten samme veien tilbake, eller så går vi ned ved Svartdalsbandet og følger Leirdalen nedover (krysse elva).Dersom været er dårlig kan et par topper eller tur i Leirungsdalen være alternativ. Tema: Forskning på klimaendringer i høyfjellet, norges mest ekstreme høyfjellsplanter og fauna i Jotunheimen.
Dag 3. På søndag kan de ivrigste stå opp tidlig og fortsetter tinderanglingen med to eller tre 2000 meterstopper på nordsiden av Leirungsdalen (f.eks. Tjønnholsoksle, Tjønnholstinden eller Høgdebrotet). De som er slitne kan ta det med ro i basecamp. Temaer: Høytfjellsfauna i Jotunheimen. Forskning på kilmaendringer i høyfjellet. Avreise 15.50 fra Bygdin.