Villmarkssafari på Dovrefjell

Dovrefjell 5 dager Fottur Fjellsafari

Vi får muligheten til å oppleve moskus og andre fjelldyr og fugler i Dovrefjellsområdets unike natur. I tillegg får du innsikt i dyrenes levevis, trekkmønster og trusler, sammen med andre naturinteresserte turdeltakere.

Vanskelighetsgrad:
1980,-

Villmarkssafari på Dovrefjell

Gjør det klar for en fantastisk naturopplevelse på Dovrefjell. Her får vi muligheten til å observere moskus, rovfugl, smågnagere og rype, med muligheter for å se fjellrev, elg eller villrein dersom vi er heldige. Turen vil være i moderat intensitet og vi planlegger ikke å bære tungt over lange avstander. Derfor setter vi opp en basecamp den andre dagen, og går turer herifra. Fokuset for turen blir dyr som kan ses på Dovrefjell, men vi kommer også til å bruke tid på å leite etter sportegn og lære mer om om vandringsmønstre og biologien til disse dyrene. For mange vil dette være en stor opplevelse.

Nøkkelinformasjon

  • Dato: 18. – 22. august
  • Sted: Dovrefjell.
  • Dagsetapper: 12 km, 15 km, 23 km, 22 km, 10 km.
  • Antall deltakere: 5-8
  • Inkludert: Lavvo, guiding, frokost, middag og lunsj.
  • Pris: 1980,- kroner

Praktisk


  1. Vi møtes ved Grønbakken (3,5 mil fra Dombås) kl. 13.30. De som kommer med tog kan hentes på Kongsvoll stasjon.
  2. Det er viktig at du er i relativt god turform, uten at man behøver å være kjempesprek. Vi kommer uansett ikke til å bære tungt mesteparten av turen.
  3. I forhold til utstyr stiller deltakerne med personlig utstyr, se forøvrig vedlagt pakkliste for sommerturer, men Over Tregrensa ordner lavvo, fellesutstyr og mat til hovedmåltidene.
  4. Ellers kan det lønne seg å ha med litt snacks, kaffe o.l. til småpauser og kveldene. Personlig utstyr som kart, kompass, sovepose og liggeunderlag, kan leies av Over Tregrensa ved behov. I forhold til matpreferanser kan deltakere melde ifra om allergier eller spesifikke preferanser på forhånd, så forsøker vi å tilpasse så godt som mulig. Alle deltakerne får mail med flere detaljer om tur i god tid før turstart. Avreise på søndag koordineres slik at kollektivreisende rekker tog/buss, men samkjøring vil organiseres dersom mulig.

Dag for dag


Dag 1. Vi møtes ved Grønbakken kl. 13.30 og går Muskusstien (12 km). Her er det gode muligheter for å se moskus. Deretter slår vi opp leir ved bredden av Kaldvella.
Dag 2. For å ikke forstyrre villreinen, som ofte trekker gjennom Stroplsjødalen, går vi tilbake til hovedveien, kjører de 8 kilometerne til Hjerkinn. Her parkerer vi bilene ved Hjerkinnhus, tar buss til Snøheim, og går turen vestover til Fisketjønne (6 km), der vi setter opp basecamp. Her blir det rolig kveldstur med fokus på rype og smågnagere i fjellet.
Dag 3. Starter dagen tidlig, for å få med oss dyrenes aktivitetstopp i grålysningen. Går runde over Grøndalen, til Einvølingsvatnet, langs Einvølingseggen og Buahøin, der vi med kikkert speider etter villrein, elg og moskus. Her er vi også innom forsvarets gamle skytefelt, der norgeshistoriens største naturrestaurering har funnet sted.
Dag 4. Starter dagen tidlig, for å få med oss dyrenes aktivitetstopp i grålysningen. Går vestover forbi Hensavatne, så nordover forbi Langvasskollan og følger stien rundt Store Langvasstinden. Går rolig og ser etter liv i fjellet.Tema for dagen: fjellrev, jerv og den unike villreinstammen på Dovrefjell.
Dag 5. Hjemreise. De sprekeste kan vurdere grytidlig bestigning Skredahøin (2004 m.o.h.) før vi pakker sammen og går tilbake til Snøheim, der vi tar buss til Hjertkinn. Tog fra Hjerkinn til Oslo går kl. 15.34.