Om oss

Over Tregrensa


Over Tregrensa blei etablert i 2020, og drives av tidligere journalist, turguide og biolog Erlend Tandberg Grindrud. Vi arrangerer fjellturer i Norge, med et gjennomgående fokus på naturen vi ferdes i. Kanskje du trives på tur, men ønsker mer kunnskap om fjellet, dyrene og naturen som omgir oss? Da er Over Tregrensa noe for deg.Velkommen til en sosial og lærerik opplevelse med oss.

For de spesielt interesserte kan det nevnes at vi ogsåarrangerer fisketurer og “overlevelsesturer”. Dette kan du lese mer om under “Turer”.

Om turguide Erlend Tandberg Grindrud


Erlend er daglig leder i Over Tregrensa. Han er utdannet biolog og har mastergrad i økologi fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Til dagelig jobber Erlend med Over Tregrensa, men jobber også i selskapet Naturrestaurering AS, og blir engasjert av blant annet Naturvernforbundet i forbindelse med kartlegging av truede arter.

For øvrig har Erlend bodd mange år i Argentina, og har et spesielt forhold til fjellene i det søramerikanske landet. Han har også jobbet som journalist og lærer, men trives aller best under åpen himmel, gjerne i lag med naturglade og turinteresserte mennesker.

Les mer om Erlends masteravhandling ved å følge denne lenken: Changes in species richness and altitudinal distribution of vascular plants in Jotunheimen, Norway. Resultater fra denne studien ble i 2018 publisert i tidsskriftet Nature.

Vår filosofi


I Over Tregrensa tror vi at et nært forhold til naturen er den beste forutsetningen for å unngå naturødeleggelser. Samtidig tror vi at manglende kunnskap er en viktig årsak til at folk skader naturen, ofte uten å ville dette. Over Tregrensa ønsker i sitt virke å spre kunnskap, og på den måten bidra positivt.